13.09.2023

СБУ затримала в Одесі російського інформатора

В Одесі затримано прихильника «руського миру», що працював на ворога. Йому повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний передава адміністратору одному з прокремлівських Телеграм-каналів дані про розташування українських військових та техніки.

Зокрема, він надсилав фотознімки базування засобів ППО. Для пошуку геолокацій регулярно об’їжджав область, а також «втемну» випитував відповідні відомості у своїх знайомих.

Як повідомили в Службі безпеці України, щоб здобути розвідінформацію, одесит також намагався «зламати» телефон своєї знайомої – української військової, чоловік якої є комбатом-артилеристом ЗСУ на східному фронті.

Жінка приїхала в Одесу з Краматорська, щоб провідати своїх близьких, і тимчасово зупинилась у знайомих. Дізнавшись, що вона служить у ЗСУ, фігурант чекав від спецслужб РФ «інструкцію» як зламати гаджет захисниці.

Однак співробітники СБУ своєчасно викрили російського інформатора і тим самим запобігли його злочинним намірам.

Наразі зловмисник під вартою без визначення розміру застави. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Заходи із викриття злочину проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки