13.09.2023

Сили оборони півдня України: «Обстановка напружена, але контрольована»

Корабельне угруповання ворога наразі складають 16 кораблів, які маневрують поблизу узбережжя РФ та тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим. Із них 15 перебувають у Чорному морі, один ‒ в Азовському.

На бойове чергування вийшов російський надводний ракетоносій, спорядження якого ‒ до восьми крилатих ракет типу “Калібр”.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про таке:

✔️Ворог продовжує тактику терору керованими авіабомбами із застосуванням тактичної авіації. Знов наніс удар по Одрадокам’янці на Бериславщині та двічі атакував в напрямку острову Зміїний. Люди не постраждали.

✔️За минулу добу російські окупанти здійснили близько 90 артилерійських обстрілів Херсонського та Бериславського районів з використанням понад 460 снарядів. У цьому числі ‒ 9 обстрілів населених пунктів, внаслідок яких було поранено двох цивільних, пошкоджено шість приватних будинків та крамницю.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

‒ 23 окупанти;
‒ 2 реактивні системи залпового вогню “Град”;
‒ 8 гармат;
‒ 1 міномет;
‒ 2 бойові машини піхоти “’БМП-3”;
‒ 3 одиниці автомобільної техніки;
‒ 1 катер;
‒ 1 човен.

Також знищено 2 комплекси відеоспостереження “Муром-М” та спостережний пункт.

✔️Загалом оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається напруженою, але контрольованою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки