13.09.2023

Чергова атака дронів: на півдні Одещини постраждали семеро людей

Минулої ночі російські терористи протягом чотирьох з половиною годин атакували Одещину кількома групами ударних безпілотних літальних апаратів типу “Shahed-136/131”.

Ціллю ворога знову була портова інфраструктура на Дунаї.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, всього зафіксовано пуски 44 “шахедів”. Основний напрямок – південні райони Одещини.

До відбиття атаки залучено винищувальну авіацію, підрозділи зенітних ракетних військ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

За результатами бойової роботи знищено 32 ворожі ударні дрони.

Однак, сталися і влучання. Пошкоджено об’єкти припортової та цивільної інфраструктури, стоянка вантажного автотранспорту, на якій спалахнула пожежа.

Постраждали семеро цивільних: шестеро – у Рені (всі вони – водії вантажівок), один місцевий житель – в Ізмаїлі. Усіх поранених було госпіталізовано, один з водіїв перебуває у вкрай тяжкому стані, повідомили в обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Правоохоронці документують наслідки обстрілів.

Фото Сил оборони півдня України, Одеської обласної прокуратури, Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки