14.06.2023

Завтра в Одесі – день жалоби

Завтра, 15 червня, в Одесі – день жалоби, оголошений на вшанування пам'яті загиблих внаслідок чергового військового злочину російських терористів.

Відповідне розпорядження підписав мер міста Геннадій Труханов, повідомляється на Офіційному сайті Одеси.

На будівлях виконавчих органів, комунальних підприємств, установ, організацій Одеської міської ради буде приспущено державний прапор України та прапор Одеси з траурними стрічками.

Підприємствам, установам, організаціям міста незалежно від форми власності рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

Як раніше повідомлялося, внаслідок нічного ракетного удару по Одесі загинули троє людей, 13 були поранені.

Російські агресори вдарили по Одесі чотирма ракетами "Калібр", випущеними з корабля в Чорному морі. За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, три з них було збито.

Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнесцентр на проспекті Шевченка, навчальний заклад (Політехнічний університет), житловий комплекс, заклади харчування та крамниці, постраждав і популярний "Музей цікавої науки". Попередньо, шестеро людей отримали поранення.

Оперативне командування "Південь" проінформувало, що влучання ворожої ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж ("Таврія В") спричинило руйнування в 1 тис. кв. м та пожежу на площі 400 кв. м. Троє співробітники складу загинули, семеро – поранені.

Загалом пошкоджено понад два десятки будівель.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки