14.06.2023

В Одесі почали прибирати пляжі від сміття, принесеного після підриву Каховської ГЕС (фото, відео)

Сьогодні одеські комунальники розпочали прибирання міських пляжів від сміття, що винесло на узбережжя після військового злочину, вчиненого російськими терористами – підриву дамби та машинних відділень Каховської ГЕС.

Перш ніж розпочались ці роботи, територію на наявність небезпечних предметів обстежили фахівці, які й надали відповідний дозвіл. Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов.

«Ми прибираємо саме пляжну зону. Залучені комунальні підприємства та приватні компанії, які працюють вздовж узбережжя», – зазначив заступник директора департаменту міського господарства Віталій Цуркан.

Нагадаємо, мешканців Одещини закликають триматись подалі від морського узбережжя. Зокрема – не братися за самостійне прибирання узбережжя від сміття, яке принесло течією після підриву Каховської ГЕС. Спершу берегову смугу мають перевірити вибухотехніки. На цьому наголошують представники військової та цивільної влади, правоохоронці.

У попередні дні було зафіксовано, як з Дніпра у Чорне море стрімкою течією виносить сміття, уламки меблів, човни, будівельні конструкції і навіть будинки, автомобілі, діжки з мастилами, холодильники, плавучі острівці з рослин, відірвані від суші тощо. Повеневі потоки можуть нести і отруйні речовини, що становлять небезпеку для людей і тварин.

Крім того, через повінь, яку спричинили російські окупанти позривало мінно-вибухові загородження, що їх окупанти облаштовували на лівому, тимчасово окупованому березі Дніпра. Наразі велика кількість мін дрейфує у воді, вони не такі помітні, як морські міни, і дуже небезпечні.

Тож загроза мінної небезпеки залишається високою, особливо після штормової негоди.

Одеська міська рада нагадує, що наразі продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 16.07.2022 № 16, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області. До прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря, зокрема в межах пляжних зон, ЗАБОРОНЕНО ТА НЕБЕЗПЕЧНО!

Фото, відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки