14.06.2023

В Одесі поновлено рух транспорту проспектом Шевченка

Рух транспорту проспектом Шевченка в Одесі, перекритий після нічної ракетної атаки, вчиненої російськими терористами, розблоковано. Про зняття обмежень повідомили в обласній військовій адміністрації.

Як раніше повідомлялося, сьогодні вночі російські агресори вдарили по Одесі чотирма ракетами "Калібр", випущеними з корабля в Чорному морі. За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, три з них було збито.

Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнесцентр на проспекті Шевченка, навчальний заклад (Політехнічний університет), житловий комплекс, заклади харчування та крамниці, постраждав і популярний "Музей цікавої науки". Попередньо, шестеро людей отримали поранення.

Оперативне командування "Південь" також проінформувало, що влучання ворожої ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж ("Таврія В") спричинило руйнування в 1 тис. кв. м та пожежу на площі 400 кв. м. Троє співробітники складу загинули, семеро – поранені.

Загалом пошкоджено понад два десятки будівель.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки