14.06.2023

Нічний удар по Одесі: пошкоджено понад два десятки будівель

В Одесі внаслідок нічного ракетного удару російських терористів, які вбили трьох і поранили 13 людей, пошкоджень зазнали понад два десятки будівель.

Як повідомив голова бюджетної комісії міськради Олексій Потапський, місто виділятиме кошти на допомогу мешканцям, чиє житло зазнало руйнацій. Однак, яка сума знадобиться, наразі ще невідомо.

Як приклад він навів наслідки нещодавнього удару російських окупантів, який стався 10 червня. Тоді в Пересипському (колишній Суворовський) районі міста постраждали 9 будинків, і за "дуже приблизними" підрахунками потрібні 11 млн. грн.

"На проспекті Шевченка пошкоджень у рази більше. Це диво, що обійшлося без жертв, а удар взяли на себе нежитлові будови – МакДональдз, бізнесцентр, Політех. Якби удар прийшовся на сто метрів правіше або лівіше – результат був би трагічним", – цитує Олексія Потапського "Думська". Він не виключив, що будівлю бізнес-центру, можливо, доведеться зносити: результати первинного огляду свідчать про те, що споруда нахилилася і становить небезпеку.

Як раніше повідомлялося, сьогодні вночі російські агресори вдарили по Одесі чотирма ракетами "Калібр", випущеними з корабля в Чорному морі. За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, три з них було збито.

Внаслідок повітряного бою та вибуховою хвилею пошкоджено бізнесцентр на проспекті Шевченка, навчальний заклад (Політехнічний університет), житловий комплекс, заклади харчування та крамниці, постраждав і популярний "Музей цікавої науки". Попередньо, шестеро людей отримали поранення.

Оперативне командування "Південь" також проінформувало, що влучання ворожої ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж ("Таврія В") спричинило руйнування в 1 тис. кв. м та пожежу на площі 400 кв. м. Троє співробітники складу загинули, семеро – поранені.

Огляд триває, інформація стосовно постраждалих встановлюється. На місцях подій працюють правоохоронці, які фіксують черговий воєнний злочин РФ. За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

Тим часом комунальні служби ліквідують наслідки обстрілу. А в міських лікарнях, як повідомили в мерії, станом на 13:00 знаходяться шестеро постраждалих. Чотирьом пацієнтам медичну допомогу надано амбулаторно.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки