13.06.2023

В Одесі зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

В Одесі вдвічі (порівняно з попереднім тижнем) зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції. Про це повідомив сьогодні Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За даними моніторингу, зафіксовано 110 випадків проти 56, виявлених тижнем раніше. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 11,0 та перевищив обласний (7,3) у півтора раза.

Для попередження виникнення та поширення холери в області з 1 червня розпочато моніторинг циркуляції холерного вібріону на обʼєктах довкілля (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), станцій біологічного очищення) та обстеження хворих з розладами шлунково-кишкового тракту на холеру.

За звітний тиждень досліджено шість проб із зовнішнього середовища (по три – морської та стічної води).

За результатами досліджень морської води, виділено два вібріони – алгенолітикус та парагемолітикус (пляжі «Аркадія», «Ланжерон»).

Холерний вібріон не виділено.

Фахівці звертаюсь увагу на необхідність суворого дотримання санітарно-гігієнічних норм, обов'язкове миття фруктів та овочів, якісну термічну обробку м'яса, яєць та риби. Настійно закликають не купувати продукти на стихійних ринках, а також – утриматись від вживання морської риби та морепродуктів з Чорного моря.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки