08.02.2023

Одеські енергетики перепідключають високовольтне обладнання, можливі коливання напруги

Енергетики здійснюють перепідключення високовольтного обладнання. У зв’язку з цим можуть спостерігатися коливання напруги. Про це повідомили ввечері у ДТЕК Одеські електромережі.

"Щоб запобігти аварійним ситуаціям, будь ласка, вимкніть зайві прилади з розетки та користуйтеся енергоємними приладами по черзі. Просимо з порозумінням поставитися до ситуації", ‒ йдеться в повідомленні.

Сьогодні ж Національна енергетична компанія "Укренерго" проінформувала, що триває ліквідація наслідків масштабної аварії у високовольтній мережі на Одещині. Ситуація покращується: ремонтним бригадам вдалося подати додатковий обсяг електроенергії в регіон. Це покращить енергоживлення Одеси та Одеського району, запевнили в НЕК. Обленерго до кінця доби розподілить додаткову потужність між споживачами, відповідно, це дасть можливість скоротити тривалість обмежень. Графіки відключень зберігатимуться і будуть діяти відповідно до розрахованого ліміту споживання області.

Нагадаємо, 26 січня внаслідок масованої ракетної атаки російських терористів було зруйновано дві підстанції та суттєво пошкоджено високовольтні лінії.

3-го та 4 лютого сталися дві масштабні аварії на ключовій підстанції "Укренерго", яка живила Одесу та Одеський район. В суботу без електрики залишились понад 500 тис. абонентів. За добу вдалося відновити енергопостачання більш ніж 200 тис. із них. Станом на неділю в Одесі та Одеському районі дуже обмежено світло мали 280-290 тис. абонентів. Тривалі відключення діють досі.

Над ліквідацією аварії працювало 7 бригад “Укренерго” та бригада обленерго. Ключовим завданням фахівців є швидке завершення відновлення основного обладнання після останньої ракетної атаки на Одещину, забезпечення резервних схем живлення та налаштування обладнання на інших об’єктах на подачу напруги в місто та прилеглі райони.

Нагадаємо також: раніше голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу в Одесі наголосив, що через російські ракетні та дронові атаки обладнання, яке є в області та в Україні в цілому, зазнало великого навантаження. Значну частину після ворожих ударів відновили, однак устаткування, яке було декілька разів пошкоджене, вичерпало свій технічний ресурс. Тож наслідки серії російських атак даються взнаки не лише безпосередньо під час влучань, а й через деякий час після цього, пояснив голова правління НЕК.

В компанії сьогодні також зазначили: "Нагадаємо, що всі ключові підстанції, які живлять Одесу та область, зазнали масштабних та складних пошкоджень від ракетних та дронових атак ворога. Росіяни свідомо обирають енергетичні об'єкти на Одещині ціллю терористичних нападів. Ми якнайшвидше відновлюємо обладнання та знаходимо резервні схеми живлення, щоб у найкоротші терміни відновити електропостачання. Але, на жаль, таке обладнання після завданих пошкоджень, а також резервні схеми живлення мають знижену надійність. Тому ми продовжуємо відновлювати наші об’єкти, щоб повернути не лише електроенергію, але й підвищити надійність живлення Одещини".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки