02.02.2023

Махінації із землями в порту «Чорноморськ»: фігурантам повідомлено про підозру, – Нацполіція

Правоохоронці викрили злочинну схему виведення із державної власності земельної ділянки, що знаходиться в акваторії Чорноморського порту (Одеська область).

Про це повідомили сьогодні в Національній поліції України.

Серед підозрюваних – колишній перший заступник голови агентства водних ресурсів України – ексзаступник міністра захисту довкілля та природніх ресурсів, колишній голова Чорноморської міської ради, колишній заступник начальника районного відділу Держгеокадастру у Дніпропетровській області та колишній начальник відділу Держводагентства.

Як встановили співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Нацполіції, службові особи Чорноморської міської ради Одеської області, Державного агентства водних ресурсів України та Держгеокадастру всупереч чинному законодавству та без відповідного погодження з Кабміном надали дозвіл та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,9 га в акваторії Сухого лиману. В подальшому цю земельну ділянку незаконно передали товариству в довгострокову оренду під будівництво об’єктів.

Внаслідок незаконного відчуження земельної ділянки державі завдано збитків на суму майже 25 млн грн.

В ході слідства правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцями мешкання та роботи фігурантів і вилучили матеріали, що підтверджують протизаконну діяльність службових осіб.

На підставі зібраних доказів чотирьом учасникам злочинної «схеми» повідомили підозри за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним. Також проводяться заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора триває.

Фото, відео: Нацполіція.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки