28.01.2023

Одесити можуть ознайомитися з проєктами благоустрою Театральної площі

Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради проводить відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію з благоустрою Театральної площі в Одесі.

Вже завершився етап розробки конкурсних робіт. На розгляд журі конкурсу надано сім проєктних пропозицій. Про це повідомили в Одеській мерії.

До 6 лютого 2023 року одесити мають змогу ознайомитися з проєктними пропозиціями та висловити свою думку стосовно архітектурних рішень, надіславши відгуки на електронну адресу Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради: uag3@omr.gov.ua. Зауваження та пропозиції громадян будуть розглянуті журі та організатором конкурсу. Підсумки конкурсу будуть оприлюднені на Офіційному сайті міста Одеси.

Конкурс на кращу проєктну пропозицію з благоустрою Театральної площі в Одесі проводиться відповідно до  рішення виконавчого комітету Одеської міської ради  від 11 серпня минулого року.

В документі, зокрема, йдеться про таке:

– При проєктуванні необхідно дотримуватись положень Закону України «Про охорону культурної спадщини», діючих державних будівельних норм, вимог законодавства стосовно використання зелених зон загального користування.

– У конкурсних проєктних пропозиціях необхідно розробити архітектурно-планувальну ідею благоустрою території і об’ємно-планувальні рішення оточуючої забудови для створення гармонійного ансамблю Одеського академічного театру опери та балету.

– При проєктуванні прагнути відновлення архітектурного середовища, використання стилістики, притаманної періоду кінця ХІХ сторіччя, усунення елементів соціалістичного реалізму.

– Необхідно уникати застосування сучасних малих архітектурних форм, матеріалів оздоблення та об’єктів монументально-прикладного мистецтва.

– Необхідно надати пропозиції з переміщення Дошки Пошани Героїв Соціалістичної Праці Одещини та Дошки Пошани Героїв Радянського Союзу Одещини на інше місце.

Як виглядала Театральна площа у різні періоди історії міста, можна побачити тут. Ще більше фото з біографії Одеси дивіться на сторінках проєкту «Старая Одесса в фотографиях».

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки