28.01.2023

В Одесі та області – штормове попередження

На сьогодні, 28 січня, в Одесі та області оголошено штормове попередження – через опади, налипання мокрого снігу та пориви північно-східного вітру у 15-17 м/с.

Крім того, через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву з якорів морських мін, які можуть прибити до берега. Також вони можуть дрейфувати уздовж узбережжя.

В Одеській мерії наголошують: «Вкотре звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека перебування в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, в жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102».

У зв'язку з погіршенням погодних умов влада звертається до одеситів та гостей міста із традиційним проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх людей, дітей та вагітних жінок. Також просять не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – внаслідок сильного поривчастого вітру та налипання мокрого снігу можливе падіння гілок та кабелів.

Цілодобова медична швидка допомога – 103
Патрульна служба МВС України в Одесі – 102
Оперативний міський центр «Швидка комунальна допомога» – 15-01

За прогнозом Гідрометеорологічного центру Чорного і Азовського морів, хмарно в Одесі та регіоні буде і в наступні дні. Завтра, 29 січня, очікуються невеликі опади, переважно у вигляді снігу. 30 січня – без опадів. Вітер північно-західний, 9-14 м/с. Температура вночі по області – 1-6 градусів морозу, вдень – від -3-х до 2 градусів вище нуля.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки