12.01.2023

На Одещині планується відкриття центру по роботі з сім’ями та дітьми полонених захисників

Спеціальний центр, який працюватиме з сім’ями та дітьми полонених українських захисників, планується відкрити на Одещині. Про це повідомила сьогодні обласна військова адміністрація.

Також буде розроблена й ухвалена обласна Програма фінансової допомоги дітям полонених захисників. Кошти на це передбачається виділити з обласного бюджету.

Таке рішення було прийнято на зустрічі начальника Одеської ОВА Максима Марченка з заступницею міністра оборони України Ганною Маляр та представниками Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими.

Також відбулася зустріч керівника області із родинами полонених захисників та їхніми матерями і дружинами.

Головна мета роботи Центру – дати можливість близьким і рідним зниклих та полонених військовослужбовців з Одеської області отримати консультації та допомогу щодо соціальних, юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні, зокрема державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон.

«Допомога родинам військовополонених наразі для мене одна з пріоритетних. Підтримка на обласному рівні буде всебічною – від соціальної, матеріальної та медичної допомоги до фінансової конкретно для сімей і дітей. Мета Одеської ОВА, спільно з обласною радою, надати кваліфіковану допомогу рідним та близьким наших полонених захисників і захисниць та зниклих безвісти за особливих обставин, які цього потребують. Вже розпочалась розробка обласної програми по грошовій допомозі дітям. Відпрацьовуємо кроки щодо створення центру з реабілітації та лікування захисників після звільнення. Життя кожного нашого захисника та захисниці, які боронять Україну від російських окупантів, має бути збереженим!» – наголосив Максим Марченко.

Фото: Одеська обласна військова адміністрація.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки