12.01.2023

ГРВІ та грип: захворюваність в Одесі – значно нижче епідпорогу

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в Одесі перебуває на сезонному рівні. За минулий тиждень на ці недуги захворіли 2 тис. 930 одеситів, з яких 64,5% склали діти віком до 17 років.

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно з коронавірусною хворобою, знаходиться нижче за епідемічний поріг на 32,1%, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Про це повідомив Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу типу А та вірусів негрипозної природи (ріновірус, аденовірус, метапневмовірус, парагрип).

Також повідомляється, що за минулий тиждень в Одесі зареєстровано 159 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Більшість пацієнтів хворіють у легкій формі та проходять лікування амбулаторно вдома.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за останній тиждень знизилася на 30,2% порівняно з минулим тижнем. Всього зафіксовано 30 випадків, більше половини хворих – діти.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. Випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб, крім того інформує, що для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджені 18 проб на санітарно-мікробіологічні та 17 проб на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормативним вимогам.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки