12.01.2023

В Одесі місту повернуто земельну ділянку, віддану під незаконну забудову, – прокуратура

Прокуратура попередила незаконну забудову по вул. Пестеля в Одесі та повернула територіальній громаді міста землю вартістю 24,5 млн грн. Про це повідомили сьогодні в обласній прокуратурі.

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Малиновської окружної прокуратури Одеси щодо повернення територіальній громаді міста земельної ділянки площею 0,38 га вартістю 24,5 млн гривень.

Прокурори довели, що земля передана Одеською міською радою в оренду для будівництва у позаконкурентний спосіб, усупереч вимогам законодавства. Зокрема, товариство мало право на отримання ділянки значно меншої площі, яка необхідна була лише для обслуговування об’єктів нерухомості, розташованих на ній.

Натомість земельну ділянку підприємству надано для будівництва нового об`єкта – двохсекційного 16-типоверхового житлового будинку з торгівельними та офісними приміщеннями та підземним паркінгом, з подальшим знесенням існуючих нежитлових будівель.

Водночас, для будівництва нового об’єкту нерухомості земля могла бути передана у користування лише на підставі аукціону.

Суд визнав недійсними рішення міськради та договір оренди і зобов’язав товариство повернути земельну ділянку територіальній громаді Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки