09.10.2024

Безкоштовні обіди в одеських школах: роз’яснення від мерії

Директорка муніципального департаменту освіти та науки Олена Буйневич надала роз'яснення щодо харчування учнів початкових класів, а також термінів, у які ця послуга запрацює в Одесі.

Кабінет міністрів України 4 жовтня 2024 року ухвалив постанову про надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти.

За цим документом, субвенція покриває 70% суми харчування учнів 1-4 класів. Ще 30% повинні бути виділені з бюджету міста сесією міської ради.

Відповідний проєкт рішення Одеської міськради буде підготовлений у найкоротший термін, запевнила директорка департаменту. «Намагатимемось якнайшвидше підготувати його, будемо звертатися до депутатів, впевнена, що міська рада підтримає», – зазначила Олена Буйневич.

Після розгляду депутатами та виділення коштів з міського бюджету, наступним кроком буде проведення тендеру. Загалом вся процедура переходу учнів молодших класів на безкоштовне харчування триватиме близько місяця.

Наразі за рахунок міського бюджету в Одесі годують тільки учнів початкової школи пільгових категорій.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки