09.10.2024

В Одесі завершено капітальний ремонт бюветного комплексу на Кримському бульварі

В Одесі після завершення тривалого капітального ремонту відновлено роботу бюветного комплексу, розташованого на Кримському бульварі. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Фото з Офіційного сайту Одеси

Фото з Офіційного сайту Одеси

Зазначається, що наразі цей бювет – єдиний на велику кількість населення у Пересипському районі. У середньому він щодня надає близько 12-14 куб. м води (працює з 8:00 до 20:00).

На ремонт його закрили 1 грудня 2023 року. Відтоді тут пробурили артезіанську свердловину, провели монтажні роботи із встановлення водообробного обладнання та проклали новий трубопровід від свердловини до технологічного приміщення бюветного комплексу. Також фахівці провели пусконалагоджувальні роботи в режимі стандартного та альтернативного енергопостачання.

У повідомленні наголошується, що бювет стане не тільки джерелом чистої питної води, а й виконуватиме функцію альтернативного джерела водозабезпечення району у разі надзвичайної ситуації в умовах воєнного стану.

Як раніше повідомлялося, в Пересипському районі міста розпочалося будівництво нового бюветного комплексу – у сквері «Зоряний». На це бюджетом міської ради передбачено 15,491 млн грн. Роботи планується завершити до кінця травня 2025 року.


Загалом в Одесі працюють 16 бюветних комплексів із різним горизонтом свердловин – від 80 до 120 м. Згідно з розрахунками КП «Сервісний центр», послугами бюветів щодня користуються у середньому 45 тис. одеситів. Витрата води в одному бюветі становить 18-20 куб. м на добу. Вода зі свердловин подається вільно і доступна кожному.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки