09.10.2024

У власність України перейшло іноземне судно, затримане на Одещині

Україна конфіскувала іноземне судно, що незаконно заходило у порти тимчасово окупованого Криму для здійснення комерційної діяльності. Про це повідомила сьогодні Державна прикордонна служба.

Йдеться про суховантаж USKO MFU під прапором Камеруну. Морська охорона ДПСУ спільно з іншими правоохоронцями затримала його в липні нинішнього року на Одещині, в акваторії порту Рені.

«Наразі, за рішенням суду, судно передано у власність держави України. Його капітана звинувачують у порушенні порядку в’їзду на окуповані території з метою завдання шкоди державним інтересам, адже будь-які операції у портах Криму чи Азовського моря порушують міжнародні норми та законодавство України», – наголосили в ДПСУ.

Суховантаж перейде під управління держави для подальшого використання.

Нагадаємо: морські порти, розташовані на території Криму, були закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30.04.2014. Захід суден під іноземними прапорами в закриті морські порти та термінали, розташовані на території Криму і Севастополя, Україна розглядає як порушення норм міжнародного права і дії, що підривають суверенітет України. Це тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки