09.10.2024

Нічна атака дронів на Чорноморськ: постраждали п’ятеро людей

Третю ніч поспіль російські агресори тероризували Одещину ударними безпілотними літальними апаратами. Ворожі дрони вкотре атакували місто Чорноморськ.

Наші сили ППО знищили більшість цілей, повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Внаслідок атаки у Чорноморську пошкоджено скління та фасад девʼятиповерхівки, без подальшого займання. Травмовано п’ятеро людей, троє з них госпіталізовані у стані середнього ступеня тяжкості.

Також сталося займання мансардного поверху недобудови; пожежу площею 400 кв. м оперативно ліквідували рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Крім того, пошкоджено скління корпусу одного з медичних закладів.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).


Загалом, за інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, минулої ночі ворог атакував Україну трьома балістичними ракетами Іскандер-М/KN-23, запущеними з Курської області (удар було завдано по Полтавщині), а також 22-ма ударними безпілотними літальними апаратами з Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи. В результаті протиповітряного бою збито 21 ворожий БпЛА в Одеській, Вінницькій та Київській областях. Ще один ударний безпілотник повернув у напрямку Росії.

Фото Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки