15.04.2024

Катерининська чи Європейська? В Одесі триває обговорення з питань перейменування вулиць і площ

В Одесі триває електронне громадське обговорення з питань перейменування об'єктів топоніміки. До 20 квітня одеситам пропонують висловити свою думку з приводу ще 14 нових назв на мапі міста.

У списку, оприлюдненому на Офіційному сайті Одеси, зокрема, Катерининська площа і однойменна вулиця (цю назву пропонують замінити на Європейську), проспект Гагаріна (запропонований варіант – проспект Незламних), вулиця Маршала Говорова (в разі ухвалення рішення вона стане вулицею Добровольців).

Також пропонується перейменувати вулицю Жуковського – на честь української поетеси Лесі України. А оскільки така вулиця в Одесі вже є (в Пересипському районі міста), то має бути змінена і її назва (пропонується назвати іменем Олени Пчілки – української письменниці й громадської діячки, матері Лесі Українки).

Консультації з громадськістю у формі електронного обговорення триваю на вебпорталі Одеської міської ради «Соціально активний громадянин» (citizen.omr.gov.ua) у спеціальному електронному сервісі «Громадське обговорення». Участь можуть брати містяни, які на момент обговорення досягли 18 років і чиє місце проживання зареєстровано/задекларовано в Одесі.

На громадське обговорення винесено варіанти зміни назв, запропоновані історико-топонімічною комісією.

Нагадаємо: історико-топонімічна комісія – це консультативно-дорадчий орган. Її рішення мають рекомендаційний характер та виносяться на громадське обговорення. Остаточне ж рішення ухвалює сесія Одеської міської ради.

Із принципами роботи історико-топонімічної комісії, правилами та документами можна ознайомитися на Офіційному сайті Одеси.

Читайте також:

В Одесі триває обговорення нових назв для вулиць, площ, парків, алей

В Одесі нові назви отримають сквер та алея в парку Перемоги

Нові назви на мапі Одеси: триває електронне опитування про перейменування десятків вулиць

Мапа Одеси: історико-топонімічна комісія погодила низку перейменувань

Зміни в одеській топоніміці: нові назви мають отримати десятки вулиць

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки