02.03.2024

Атака російських терористів: в Одесі – п`ятеро загиблих, рятувально-пошукова операція триває

В Одесі триває пошуково-рятувальна операція в багатоквартирному будинку, в який минулої ночі влучив ворожий дрон. Кількість жертв терористичної атаки росіян зросла до п'яти.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Серед загиблих – малюк 2021 року народження.

За даними Одеської мерії, наразі відомо про вісім постраждалих (серед них – дитина), п'ятьох людей врятовано.

✔️Чергову атаку російські терористи здійснили серед ночі. Ударні безпілотні літальні апарати типу "Shahed-131/136" були спрямовані на Одещину з акваторії Чорного моря. Як повідомили Сили оборони півдня України, ворог запустив вісім дронів-камікадзе. Підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку протягом години. Сім цілей було знищено.

Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована.

Рятувальники продовжують розбирати завали, під якими можуть бути люди.

✔️ За попередніми даними мерії станом на 14:30, 18 квартир знищено та ще 7 пошкоджено. На місті трагедії працює оперативний штаб. В пошкодженому будинку відновлено електропостачання.

Внаслідок нічної атаки пошкоджено тепломережі КП «Теплопостачання міста Одеси». Наразі без опалення перебувають 11 будинків, школа та дитячий садок. «Комунальники робитимуть все можливе, щоб протягом дня підключити до опалення всі обʼєкти, за винятком будинку, в який влучив російський дрон. Там, у взаємодії з керуючою компанією, планується підключити дві третини будинку, які не постраждали», – повідомили в мерії.

В двох будинках відсутнє газопостачання, на місці працюють відповідні служби.

✔️Огляд триває, на місцях подій прокурори з іншими правоохоронцями документують наслідки атаки ворога. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2ст. 438 КК України).

✔️Завтрашній день, 3 березня, в Одесі та області оголошений днем жалоби. Про це повідомили в Одеській мерії та обласній військовій адміністрації. На будівлях буде приспущено Державний прапор України та прапор Одеси з траурними стрічками. Підприємствам, установам, організаціям рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

Фото, відео Одеської мерії, Головного управління ДСНС в Одеській області.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки