01.03.2024

Пожежа на території храму в Одесі: поліція затримала підозрюваного в підпалі

Одеські поліцейські затримали підозрюваного у підпалі приміщення храму на вулиці Тінистій у Приморському районі міста. Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

Пожежа у двоповерховій дерев'яній будівлі (трапезній) на території храму Архангела Михаїла та святителя Луки сталася ввечері 27 лютого. Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, завдяки оперативним діям рятувальників вдалося не допустити розповсюдження вогню на поруч розташовану церкву. Було залучено 25 вогнеборців та п'ять одиниць техніки. Ліквідувати пожежу вдалося за півгодини. Люди не постраждали, пошкоджень зазнало саме приміщення.

За інформацією поліції, будівлю підпалив один із відвідувачів. Того вечора він проник на територію церкви через паркан, підклав під трапезну тканину, підпалив її і втік. Підозрюваного поліцейські розшукали та затримали на Трасі здоров'я. Чоловік пояснив, що умисно пошкодив майно церкви через образу на одну із працівниць трапезної.

За даним фактом слідчі розпочали провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу затриманому.

Встановлено, що фігурант неодноразово судимий за ряд майнових злочинів. Минулого року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбув сім років за розбій. Цього разу йому знову загрожує увʼязнення на строк від трьох до 10 років.

Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.

Фото, відео Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки