30.01.2024

В Одесі затверджено новий порядок надання допомоги для поховання полеглих захисників України

В Одесі затверджено новий порядок надання допомоги для поховання загиблих воїнів. Йдеться про адресну одноразову виплату родинам, які замовили спорудження надгробків, та облаштування місць поховань військовослужбовців.

Фото з Офіційного сайту Одеси

Фото з Офіційного сайту Одеси

Згідно з рішенням міськвиконкому, суму допомоги збільшено з 55 тис. до 65 тис. грн. Про це повідомили в Одеській мерії, також проінформувавши, що на одному з кладовищ міста виділено окрему ділянку для поховання загиблих захисників України. У центрі цієї ділянки – Козацький хрест, біля якого проходять церемонії вшанування пам'яті полеглих героїв.

Зазначається, що тут встановлюють пам'ятники виключно затвердженого зразка, торік їх встановлено 29, роботи планують продовжити за сприятливої погоди.

Нагадаємо, в Одесі в травні минулого року було затверджено два типи надгробків. Це козацький хрест – символ козацтва, українського лицарства і війська, а також пам’ятник у вигляді морської хвилі (такі встановлюють, якщо родина загиблого хоче обрати цей варіант через релігійні або інші переконання).

В мерії також повідомили, що за новими правилами родини загиблих захисників можуть оформити виготовлення надгробка затвердженого зразка для встановлення його на іншій ділянці будь-якого кладовища Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки