30.01.2024

Мільйони на нерухомість, якої немає: в Одесі судитимуть «забудовника», що привласнив гроші інвесторів

В Одесі судитимуть директора будівельної компанії, який вводив в оману вкладників і заволодів майже 6,5 млн. грн, інвестованими в будівництво квартир.

Про це повідомили сьогодні в обласному управлінні поліції.

За даними слідства, фігурант, не маючи дозвільних документів, що посвідчували б право власності або користування земельною ділянкою та будівництво багатоповерхівки на вулиці Мечникова, впродовж чотирьох років укладав договори про інвестування у майбутнє житло в новобудові.

Він навіть створив видимість будівельних робіт: зніс нежитлові приміщення, які були на земельній ділянці, та огородив її парканом. Не дочекавшись просування будівництва, четверо вкладників звернулися до поліції. Під час досудового слідства поліцейські встановили ще десятьох потерпілих, які вклали свої гроші в нерухомість.

Фігуранта звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих та особливо великих розмірах, зокрема повторно. Цей злочин кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду. За скоєне «забудовнику» загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки