30.01.2024

На Одещині зросла захворюваність на грип та ГРВІ

На Одещині зафіксоване різке зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Про це повідомив сьогодні Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Фото (архів) Олега Владимирського

Фото (архів) Олега Владимирського

✔️Згідно з даними моніторингу, за останній тиждень загальний рівень захворюваності зріс на 35%, зокрема серед дітей – на 52,5% та серед дорослих – на 10,5%.

Інтенсивний показник, включаючи COVID-19, нижче епідемічного порогу на 17,9%. Захворюваність серед дітей становить 66%, з основною часткою серед дітей раннього віку та 5-14 років. Госпіталізація зросла на 17,3%, переважно серед дітей – 74%.

Вірусологічний моніторинг вказує на циркуляцію грипу А та інших вірусів. Проте вірус грипу А збільшив свою питому вагу, що виправдовує різкий ріст захворюваності.

За період епідсезону щеплено проти грипу 8194 особи, включаючи 6321 медичного персоналу.

✔️Захворюваність на гострі кишкові інфекції також зросла, особливо серед дітей. В Одесі виявлено групову захворюваність ротавірусною інфекцією, п'ятеро дітей госпіталізували.

Всі вони відвідували один дитячий садок й потрапили до лікарні з діагнозом "гострий гастроентероколіт". Потому у дітей виявили ротавірус. Фахівці відібрали необхідні зразки для лабораторних аналізів. Проводяться заходи з профілактики та контролю динаміки.

✔️В Одесі зафіксовано два випадки кору. Йдеться про не щеплених дітей, які прибули з Румунії, де з 5 грудня оголошена національна епідемія кору. До переліку територій з найбільшою кількістю хворих входить місто Брашов, звідки й приїхали діти.

Наразі вони виписані із стаціонару у задовільному стані. В осередку захворювання проведено профілактичні та протиепідемічні заходи з встановленням кола контактних осіб та визначенням їх щеплювального статусу. Нових випадків кору не зареєстровано.

Санітарно-епідемічна ситуація залишається на контролі.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки