25.01.2024

Дві хвилі «шахедів»: черговий удар російських терористів по Одесі

Напередодні ввечері та вночі російські терористи завдали удару по українському півдню, основною ціллю знову обравши Одесу. Ворог атакував двома хвилями безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-136/131».

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, противник завдав ударів 14-ма дронами-камікадзе, запущеними з району Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (тимчасово окупований Крим). У результаті бойової роботи було збито 11 «шахедів» - 10 на Одещині, один - на Миколаївщині.

✔️Як зазначають Сили оборони півдня України, ворог застосовував вже випробувані тактичні хитрощі - заходив з акваторії моря на низьких висотах, вдавався до складних маневрувань. На жаль, збиті дрони за інерційною траєкторію долітали до житлових кварталів. Один з них, влучивши у частково заселену багатоповерхову новобудову в Хаджибейському районі Одеси, спричинив пожежу, деякі квартири вигоріли вщент.

Відео Одеської мерії

✔️Ще один уражений дрон в падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі в Приморському районі міста. У цьому ж житловому кварталі впав ще один БпЛА, поруч із пошкодженим під час попередньої атаки багатоквартирним будинком. Вибухова хвиля завдала багато пошкоджень навколишнім будинкам, згорів запаркований у дворі автомобіль, ще декілька побито.

Відео Одеської мерії

✔️На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог поцілив у складське приміщення меблевого комбінату в промисловому районі Одеси. Спалахнула потужна пожежа через велику кількість легкозаймистих речовин. Чоловіка, що поруч проїжджав на велосипеді, ударною хвилею скинуло на землю, він отримав поранення уламками різних предметів, що розліталися від вибуху.

✔️Загалом внаслідок цієї терористичної атаки по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі було травмовано шестеро людей. Одну з постраждалих рятувальники деблокували з-під завалів. 61-річний чоловік отримав опіки, його госпіталізовано до лікарні. Іншим потерпілим надана медична допомога на місці.

✔️В Головному управлінні ДСНС повідомили, що цієї ночі за різними адресами одночасно працювали 80 рятувальників - приборкували вогонь, розбирали завали, психологи надавали допомогу місцевим мешканцям.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області

✔️За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

Відео Головного управління Нацполіції в Одеській області

✔️За даними Одеської мерії, станом на 11:00 в Хаджибейському районі міста пошкодження зафіксовані в двох будинках (29 вікон в 21 квартирі). В Приморському районі зафіксовано пошкодження освітнього закладу, 156 квартир (210 вікон) в 13 житлових будинках. В одному з будинків зруйновано десь 40% покрівлі.

На місцях працюють комунальні служби та розгорнуто оперативні штаби. Також організовано харчування для мешканців пошкоджених будинків та комунальників.

Муніципальна варта забезпечує охорону правопорядку.

✔️Співробітники районних адміністрацій разом з іншими міськими службами приймають заяви на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

У Приморському районі оперативний штаб працюватиме найближчими днями з 8:00 до 17:00 за адресою: проспект Шевченка, 8/4. Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися до Приморської районної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 134 з 08:30 до 17:30 або за телефоном: (048) 705-75-00.

У Хаджибейському районі штаб працюватиме впродовж найближчих днів з 09:00 до 17:00 за адресою: вул. Прохоровська, 40, кор.6 (офіс керуючої компанії «Bona Vita»). Також консультацію можна отримати в Хаджибейській районній адміністрації за адресою: вул. Генерала Петрова, 22 з 09:00 до 17:00 або за телефонами: (048) 734-95-28, (048) 734-95-29.

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської обласної прокуратури, Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки