24.01.2024

Сили оборони півдня України – про перебіг бойової доби

У зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується щоденна потужна контрбатарейна боротьба. Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із позицій на лівобережжі Дніпра.

Здійснив сім безуспішних штурмів та зазнавши втрат, відійшов на свої попередні позиції. Наші воїни продовжують заходи щодо розширення плацдарму.

Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів та продовжують авіабомбардування.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про наступне:

✔️У Чорному морі – 10 кораблів ворожого флоту, серед яких два підводних та один надводний ракетоносій, можливе загальне спорядження – 16 "Калібрів". В Азовському морі на бойовому чергуванні – один ворожий корабель.

✔️Протягом бойової доби (з 7:00 до 7:00) ворог здійснив авіаційний удар із застосуванням тактичної авіації з моря. Дві крилаті ракети типу Х-31П, випущені в напрямку Одещини, втратили свою бойову спроможність в повітрі. Руйнувань та пошкоджень не зафіксовано.

✔️По Херсонщині ворог активізував тактичну авіацію із запусків КАБів. 3 авіаційні удари із застосуванням 16 керованих авіабомб по Бериславу, Новобериславу, Шляховому, Миловому та Качкарівці призвели до руйнувань житлового сектору. Одна цивільна людина загинула, двох поранено.

✔️Противник не припиняє дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів: застосував 16 FPV-дронів та скинув з БпЛА інших модифікацій стільки ж осколкових боєприпасів. Під дроновими атаками перебували Берислав, Берегове, Кізомис, Качкарівка, Саблуківка, Станіслав, Антонівка, Кринки, Михайлівка Херсонської області, а також Дмитрівка та Солончаки на Миколаївщині. В Саблуківці загинув один цивільний.

В Бериславі дрон атакував спеціалізовану автівку ДСНС, поранено цивільного водія, ще один цивільний поранений в середмісті на вулиці.

✔️Ворог 8 разів вдарив артилерією по Херсону. Також були обстріляні Первомайське, Антонівка, Михайлівка, Станіслав, Садове на Херсонщині та Солончаки на Миколаївщині. Загинули двоє цивільних, ще двох поранено. Внаслідок ворожої агресії пошкоджено завод, автопарк, дитячий садок, дві багатоповерхівки, близько трьох десятків приватні будинки та автомобіль.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах. За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

– 26 окупантів;
– 1 реактивну систему залпового вогню "Град";
– 13 гармат;
– 1 танк;
– 1 міномет;
– 1 човен;
– 1 станцію радіоелектронної боротьби;
– 8 одиниць автомобільної техніки.

Знищено: 3 польові пункти боєпостачання та 3 спостережні пункти.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки