24.01.2024

Працівники Одеського зоопарку випустили на волю врятованих лебедів

Сьогодні працівники Одеського зоопарку випустили на волю на переправі ще двох врятованих лебедів, які вже повністю одужали. Про це повідомили в Одеській мерії.

Переправа – дуже вдале місце для випуску, кажуть у зоопарку, тут багато лебедів, їх тут годують люди, і вода тут не замерзне.

Як розповів директор Одеського зоопарку Ігор Біляков, коли вдарили морози, до звіринцю зверталось багато людей з приводу лебедів, які потерпали в різних місцях Одещини.

«Люди, щоб врятувати птахів, проламували кригу, годували лебедів, а поранених та знесилених привозили до зоопарку, де ми надавали їм необхідну допомогу. Я хочу висловити величезну подяку всім, хто рятував тварин, не шкодуючи сил і часу», – зазначив Ігор Біляков.

Загалом за час повномасштабного вторгнення Одеський зоопарк прийняв 1 тис. 700 врятованих тварин, серед них – 1 тис. 400 домашніх і 300 хижих. Лише за минулий рік притулок та допомогу тут знайшли 1 тис. птахів і 100 тварин.

Найбільше небайдужі одесити приносять до зоопарку поранених, виснажених птахів або пташенят, які випали з гнізда.

Також тут отримують допомогу постраждалі домашні та дикі тварини: собаки, кішки, папуги, кажани, черепахи, змії, єнотовидні собаки та інші. Більшість врятованих тварин згодом повертають у середовище проживання.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки