24.01.2024

Перша одеська родина отримала компенсацію за зруйноване житло

Перша одеська родина, яка отримала компенсацію за зруйноване житло за програмою єВідновлення, вже придбала нову квартиру. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Валерія Козаченко – перша мешканка Одеси, яка отримала та вже реалізувала житловий сертифікат за знищене житло. Вона була власницею квартири в будинку на вулиці Приморській, який знищила російська ракета під час масованого удару по місту 23 липня 2023 року.

З новосіллям пані Валерію та її бабусю Наталю Миколаївну привітав мер Геннадій Труханов.

"Всі пам'ятають страшну ракетну атаку Одеси, що відбулася влітку. Тоді було пошкоджено заклади культури, дитячі садочки, постраждали десятки житлових будинків в центрі міста. Один з них, на вулиці Приморській, був вщент зруйнований. Саме там жила родина Козаченків, яка, внаслідок дій російських терористів, за одну мить втратила дах над головою, – розповів міський голова. – Ми допомогли мешканцям в найкоротші строки підготувати необхідний пакет документів для отримання компенсації. Для міських служб, до речі, це теж був перший такий досвід. І я радий, що разом нам вдалося так швидко все організувати".

Програма єВідновлення функціонує в Україні з минулого року. Спочатку був розроблений та запрацював механізм надання державної компенсації за пошкоджене, а згодом – і знищене майно.

Для отримання компенсації необхідно через Дію подати заяву, яку за встановленою процедурою розглядає комісія міської ради, розраховує розмір компенсації, а виконавчий комітет її затверджує. За допомогою для оформлення документів і подання заяв щодо отримання компенсації можна звертатись до профільних служб мерії.

Відео Одеської мерії.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки