22.01.2024

Неякісний одяг для ЗСУ на мільярд: в Одесі затримано підозрюваного в участі в злочинній організації

Сьогодні в Одесі затримано п’ятого підозрюваного в участі у злочинній організації, яка поставила для Збройних Сил України неякісний одяг на майже 1 млрд. грн.

Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін.

За даними слідства, підозрюваний вирушив до Одеси орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці не називають імені затриманого, але обставини вказують на Романа Гринкевича, пише Радіо Свобода. Він є одним із п’яти підозрюваних у кримінальному провадженні про закупівлі одягу для ЗСУ. Інші четверо перебувають під вартою.

Роман Гринкевич – син головного фігуранта справи. Батько, львівський бізнесмен Ігор Гринкевич – під вартою з кінця грудня 2023 року. Його затримали під час спроби дати хабар у 500 тис. дол. одному із керівників головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у ході розслідування кримінального провадження. Тоді Гринкевичу-старшому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Як стверджують в прокуратурі, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони України на постачання військового одягу для потреб ЗСУ. Згідно проведених експертиз, внаслідок поставки неякісного одягу, державі в особі Міноборони завдано шкоду на суму понад 934 млн грн.

Всім учасникам повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування та оперативний супровід – ДБР.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки