22.01.2024

Сили оборони півдня: у Чорному морі – два ворожі ракетоносії

У Чорному морі перебувають 10 кораблів ворожого флоту, серед яких – два ракетоносії можливим спорядженням у 16 «Калібрів». Ще один корабель окупантів – на бойовому чергуванні в Азовському морі.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

В оперативному зведенні військові також інформують про наступне:

✔️В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна боротьба. Водночас ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із позицій на лівобережжі Дніпра. Здійснив шість безуспішних штурмів та зазнавши втрат, відійшов на свої попередні позиції.

Наші воїни продовжують заходи щодо розширення плацдарму.

✔️Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів та знов після тривалої паузи вдалися до авіабомбардувань.

✔️Протягом бойової доби (з 7:00 до 7:00) ворог здійснив ракетний удар із застосуванням балістичних ракет типу "Іскандер-М" у напрямку Кіровоградщини. Люди не постраждали.

✔️Також російські терористи здійснили два авіаційні удари із застосуванням семи керованих авіабомб по Веселому, Новобериславу, Зміївці та Червоному Маяку Херсонської області. На щастя, обійшлось без жертв.

✔️Противник не припиняє дроновий терор мирного населення Херсонщини і прибережних громад Миколаївщини.

За минулу добу застосував 19 FPV-дронів, скинувши осколкові боєприпаси з БпЛА інших модифікацій. Зафіксовано 14 таких скидів по Білозерці, Михайлівці, Кізомису, Качкарівці, Саблуківці, Ольгівці, Чарівному Херсонської області та Солончаках на Миколаївщині. Постраждалих серед цивільного населення немає.

✔️ Артилерією ворог чотири рази вдарив по Херсону. Також були обстріляні Антонівка на Херсонщині та Очаків на Миколаївщині. Постраждалих немає. Пошкоджено навчальний заклад, багатоповерхівку, близько десятка приватних будинків, територію заводу та приватні автомобілі.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах. За минулу добу отримали підтвердження, що у противника на лівому березі стало менше на:

– 15 окупантів;
– 6 артилерійських установок;
– 1 танк;
– 1 міномет;
– 11 ударних БпЛА, з яких 9 FPV-дронів, по одному – "Куб" та "Ланцет";
– 3 одиниці автомобільної техніки;
– 2 дизельні генератори.

Знищено: два спостережні пункти та польовий пункт боєпостачання.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки