20.01.2024

В Одесі запроваджено щомісячну муніципальну премію для молодих педагогів

В Одесі запроваджено щомісячну муніципальну премію для молодих педагогів, які після отримання диплому пішли працювати в міські заклади освіти – школи та дитячі садочки.

Фото (архів) Євгена Волокіна

Фото (архів) Євгена Волокіна

Про це повідомили в Одеській мерії.

Як зазначив мер Геннадій Труханов, останнім часом в Одесі зосередилися передусім на безпеці освітніх закладів, облаштуванні належних сховищ. Однак не менш актуальним є питання залучення нових фахівців: наразі в Одесі вільні сотні вакансій педагогів.

«В Одесі фактично три заклади випускають педагогів: педагогічний коледж і два ВНЗ. Але молодь після них не може претендувати на доплати за стаж, за категорію. Молодий спеціаліст з вищою освітою може претендувати приблизно на 8 тисяч гривень, а якщо годин бракує – і того менше. Минулого року, як підсумок, в нас прийшло 12 молодих вчителів на мільйонне місто, – написала на своїй ФБ-сторінці директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич. – Ми сподіваємось, що молодь прийде до дітей. Як і на те, що заробітна платня педагога, незалежно від стажу і досвіду, відповідатиме його неймовірним емоційним і фізичним навантаженням».

Міська влада вирішила підтримати саме молодих вчителів, які після отримання диплому пішли працювати в міські школи та садочки. Щомісяця вони отримуватимуть муніципальну премію у 3 тисячі гривень.

«Якщо ви закінчуєте навчання у педагогічному закладі вищої освіти або як молодий спеціаліст вже працюєте у школі чи садочку, розраховуйте на цю доплату», – запевнив Геннадій Труханов.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки