22.01.2024

В Одесі відключатимуть воду боржникам, – «Інфоксводоканал»

Споживачам, що заборгували за водопостачання та водовідведення, відключатимуть воду. Про це попередила сьогодні одеська філія «Інфоксводоканал».

У компанії нагадали, що з березня 2022 року в Україні діяла заборона на припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам, нарахування та стягнення штрафів, пені. Але 29 грудня 2023-го Кабінет Міністрів своєю постановою ці обмеження скасував.

Тож тепер надавачі комунальних послуг мають право не лише подавати до суду, але й відключати боржникам водопостачання та водовідведення. Виняток зроблено лише для територій, на яких ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих.

«З початку воєнного стану деякі споживачі вважали, що можна взагалі не платити за комунальні послуги, через що рівень заборгованості став катастрофічним і більшість підприємств водопостачання опинились на межі виживання, – зазначається в повідомленні. – Так, лише одесити за надані послуги водопостачання та водовідведення заборгували «Інфоксводоканалу» астрономічну суму – майже пів мільярда гривень. Ці гроші могли б піти на сплату боргів за електроенергію, на заміну труб чи купівлю нового обладнання. Але підприємство вимушене «латати дірки» та знаходити кошти, щоб розраховуватись з боргами перед постачальниками енергоресурсів, матеріалів та реагентів».

В компанії висловили сподівання, що блокувати картки та відключати послуги десяткам тисяч боржників все ж не доведеться. Також запевняють, що в разі фінансових складнощів споживачів готові оформити реструктуризацію боргу.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки