20.01.2024

Оперативна обстановка – у зведенні Сил оборони півдня України

Під час чергової нічної дронової атаки російські терористи знову спрямували на Україну ударні безпілотники типу «Shahed-131/136» із південно-східного узбережжя Азовського моря.

Нашими підрозділами протиповітряної оборони знищено два таких дрони-камікадзе в небі над Одещиною та над Миколаївщиною, повідомили Сили оборони півдня України.

Люди не постраждали. Влучань не допущено.

В сьогоднішньому оперативному зведенні військові також інформують про таке:

✔️В зоні відповідальності Сил оборони півдня не припиняється потужна контрбатарейна боротьба. Ворог вперто продовжує безуспішні штурми наших позицій на лівобережжі Дніпра. 10 разів за минулу добу вдавався до них і, зазнаючи втрат, повертався на вихідні позиції.

Наші воїни продовжують заходи щодо розширення плацдарму.

✔️ Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиск артилерійськими і танковими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів, вдаються до точкових ракетних ударів з тактичної авіації.

✔️У Чорному морі знаходяться два кораблі ворожого флоту, в тому числі – ракетоносій можливим спорядженням у 8 «Калібрів». В Азовському морі на бойовому чергуванні – один ворожий корабель.

✔️Протягом бойової доби (з 7:00 до 7:00) ворог здійснив авіаційний удар керованою ракетою Х-59 у напрямку Миколаївщини. Однак ракета втратила бойову спроможність на теренах Херсонщини.

✔️Противник не припиняє дроновий терор мирного населення та застосував 7 FPV-дронів, скинувши осколкові боєприпаси з БпЛА інших модифікацій.

Зафіксовано 15 таких скидів по Саблуківці, Станіславу, Дніпровському, Береговому, Бериславу, Тягинці, Новобериславу Херсонської області, по Очаківській та Куцурубській громадах Миколаївської.

Постраждалих серед цивільного населення немає.

✔️Два рази ворог вдарив артилерією по Херсону. Чотири рази гатив по Очакову на Миколаївщині. Також були обстріляні Берегове та Антонівка Херсонської області.

Внаслідок злочинних дій ворога, під час артилерійських обстрілів загинула людина. Поранені троє, у тому числі підліток. Пошкоджено близько десятка приватних будинків, газогін та прилеглі ділянки водогону.

✔️Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах. За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

– 18 окупантів;
– 1 реактивну систему залпового вогню «Град»;
– 1 самохідну артилерійську установку «Малка»;
– 2 гармати;
– 1 міномет;
– 1 моторний човен.

Знищено ворожий спостережний пункт та польовий пункт боєпостачання.

Решта результатів бойової роботи дорозвідується.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки