17.01.2024

Нічна атака дронів: в Одесі пошкоджено 10 житлових будинків

В Одесі триває ліквідація наслідків чергової нічної дронової атаки російських терористів. Пошкоджено 10 будинків, 124 квартири. Такі попередні дані станом на середину сьогоднішнього дня оприлюднили в Одеській мерії.

Згідно з інформацією міських служб, замінити та відремонтувати треба 198 вікон в квартирах одеситів та 27 вікон у під’їздах. Пошкоджено 94 балконні блоки.

В будинках є газо-, водо- та електропостачання. Опалення ж у декількох десятках будівель, що зникло через пошкодженням теплотраси та теплової камери, поки що не відновлено.

Як раніше повідомлялося, у ніч на 17 січня російські агресори вкотре атакували південні регіони України 20 ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131». Сили оборони знищили 19 ворожих «шахедів».

Основні зусилля ворог зосередив на ударах по Одесі. Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря. За інформацією Сил оборони півдня України, на Одещині 11 дронів було збито на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море.

Але уламками кількох збитих безпілотників та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автомобілі містян. Ворожа атака спричинила займання квартир та автівок, сталося загоряння газової труби. Осколкові поранення отримали троє людей.

Зранку за адресою пр. Шевченка, 8/4 розгорнуто районний оперативний штаб. Він працюватиме з 9:00 до 17:00 найближчими днями.

Співробітники районних адміністрацій разом з іншими комунальними службами на місці приймають заявки на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Приморської районної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 134, з 08:30 до 17:30. Телефон: (048) 705-75-00.

Докладніше про наслідки нічної атаки читайте тут.

Фото з Офіційного сайту Одеси.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки