17.01.2024

В Одесі контрактники ЗСУ та мобілізовані отримають допомогу з міського бюджету

Одесити, які з 1 січня 2024 року підписали контракт зі Збройними Силами України, отримають грошову допомогу з міського бюджету на рівні з мобілізованими.

Відповідне рішення ухвалене сьогодні на позачерговій сесії Одеської міської ради.

«Ми прийняли зміни до програми соціальної підтримки, і відтепер 20 тисяч гривень отримуватимуть не тільки мобілізовані, а й ті, хто пішов служити до Збройних Сил України за контрактом. Наразі мобілізують з 27 років, а служити за контрактом йдуть ті, хто молодші. Але всі вони захисники, які боронять нашу країну», – наголосив мер Одеси Геннадій Труханов.

Як зазначив міський голова, до департаменту праці та соцполітики вже надходять заявки. Зараз завершується розробка порядку надання матеріальної допомоги, є взаємодія із терцентрами комплектування. Основне завдання, за словами мера, – довести процес до автоматизму: коли всі необхідні документи на отримання допомоги мобілізований або контрактник надаватиме одразу в ТЦК. Після зарахування до військової частини військовослужбовці автоматично отримуватимуть виплати на свій рахунок.

Також Геннадій Труханов нагадав, що в Одесі діють й інші міські програми, в рамках яких надається підтримка військовим та ветеранам війни.

Зокрема, 29 листопада 2023 року депутати ухвалили Міську цільову програму надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2024-2026 роки. В рамках дії цієї Програми мобілізованим, які призвані на військову службу до Збройних Сил України та зареєстровані в Одесі, з міського бюджету надаватиметься одноразова грошова допомога у граничному розмірі 20 тис. грн. Раніше повідомлялося, що на це в бюджеті на нинішній рік передбачено 20 млн. грн.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки