17.01.2024

Нічна атака дронів на Одесу: збито 11 «шахедів»

У ніч на 17 січня російські терористи вкотре атакували південні регіони України ударними безпілотними літальними апаратами типу «Shahed-136/131».

20 ворожих дронів було запущено з району Приморсько-Ахтарська (РФ). Як повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, наша ППО працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської областей. До відбиття повітряного нападу залучались ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Загальний наслідок бойової роботи – 19 знищених ворожих «шахедів».

✔️Основні зусилля ворог зосередив на ударах по Одесі. Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря. За інформацією Сил оборони півдня України, на Одещині 11 дронів було збито на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море.

Але уламками кількох збитих безпілотників та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автомобілі містян. Ворожа атака спричинила займання квартир та автівок, сталося загоряння газової труби.

✔️Поранення різного ступеню отримали троє людей. Один постраждалий нині ще у лікарні, його життю нічого не загрожує, ще дві жінки продовжують лікуватися вдома. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Відео Одеської мерії.

✔️ У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що під час ліквідації пожежі в п'ятиповерховому будинку, співробітники відомства разом із місцевими службами евакуювали 130 людей.

На місці розгорнуто мобільний пункт обігріву. Психологи ДСНС надавали допомогу мешканцям. Від ДСНС було залучено 14 одиниць техніки та 52 рятувальники.

Відео Головного управління ДСНС в Одеській області.

✔️За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). На місцях подій правоохоронці документують наслідки збройної агресії РФ.

Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

Відео Головного управління Нацполіції в Одеській області.

✔️За попередніми даними Одеської мерії, внаслідок ворожої атаки пошкоджено вісім будинків у Приморському районі міста.

Зранку за адресою пр. Шевченка, 8/4 розгорнуто районний оперативний штаб. Він працюватиме з 9:00 до 17:00 найближчими днями.

Співробітники районних адміністрацій разом з іншими комунальними службами на місці приймають заявки на оформлення матеріальної допомоги, надають консультації щодо пакета документів, який необхідно зібрати для оформлення допомоги.

Крім того, мешканці пошкоджених будинків можуть звертатися за допомогою та консультацією до Приморської районної адміністрації за адресою: вул. Канатна, 134, з 08:30 до 17:30. Телефон: (048) 705-75-00.

Коментар голови Приморської райадміністрації Марата Корольова.

✔️Всі відповідні служби продовжують працювати біля постраждалого внаслідок нічної атаки будинку. За даними мерії, внаслідок пошкодження тепломережі, спричиненого черговим нападом російських терористів, без опалення залишились декілька десятків будинків. Теплопостачання призупинене за наступними адресами:

вул. Армійська, 13, 15, 17, 17а, 19, 21, 23;
Ботанічний провулок, 2, 2а, 4, 6;
Проспект Гагаріна, 23/4, 23/5;
вул. Маршала Говорова, 5, 5 (а, б);
Проспект Шевченка, 6/1-6/8, 6/10, 8/1-8/13, 8 (а, б, в), 10, 10/1-10/10, 12.

Як проінформували в КП «Теплопостачання міста Одеси», «чекаємо на дозвіл розпочинати роботи з відновлення теплопостачання. Про їхній перебіг повідомлятимемо додатково».

Фото Головного управління ДСНС в Одеській області, Одеської мерії, Головного управління Нацполіції в Одеській області, Сил оборони півдня України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки