20.12.2023

Сили оборони півдня: у Чорному морі – ворожий ракетоносій, рівень ракетної небезпеки підвищено

У Чорне море після тритижневої паузи ворог вивів підводний ракетоносій, можливим спорядження до чотирьох ракет типу «Калібр». Всього на бойовому чергуванні п'ять ворожих кораблів у Чорному морі та один – в Азовському.

Рівень ракетної небезпеки підвищено. Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України, закликавши не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Військові також інформують про таке:

✔️В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує зміцнення своїх позицій, підтягуючи резерви. Веде спостереження, продовжує тиснути артилерійськими обстрілами та застосовує дрони різного типу: як розвідувальні, так і ударні.

✔️Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на невдачі, ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи із займаних позицій та здійснив 8 спроб штурмових дій. Отримав гідну відсіч та із втратами відступив. Наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

✔️Протягом минулої бойової доби противник наніс два авіаційні удари із застосуванням 14 керованих авіабомб по лівому берегу Дніпра в Херсонській області. Продовжував артилерійський тиск. 8 разів вдарив по Херсону, також було обстріляно Антонівку, Комишани, Тягинку на Херсонщині та Очаків на Миколаївщині.

Пошкоджено щонайменше 25 об’єктів: три навчальні заклади, дитячий садок, п'ять багатоповерхових та сім приватних будинків, кілька цивільних та два службові автомобілі поліції, медичний заклад, поштове відділення, адміністративну будівлю, уражено об’єкти критичної інфраструктури, знеструмлено цілі квартали.

Внаслідок дій російських агресорів отримали поранення 16 людей, серед яких вагітна жінка та четверо дітей віком двох, чотирьох, дев'яти та 13 років.

✔️Окупанти продовжують терор цивільного населення із застосуванням FPV-дронів. Зафіксовано сім таких ударів та 10 скидів осколкових боєприпасів з БпЛА різних модифікацій по населених пунктах Херсонської області, а саме: Кізомис, Янтарне, Тягинка, Берислав та Зміївка. Поранено ще трьох цивільних.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

- 22 окупанти;
- 2 гармати;
- 7 одиниць авто-бронетехніки;
- реактивна система залпового вогню "Град";
- міномет;
- станція радіоелектронної боротьби;
- комплекс відеоспостереження "Муром-М".

Знищено 7 спостережних пунктів та польовий пункт боєпостачання.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки