13.12.2023

Сили оборони півдня: у морі – 5 ворожих кораблів, ракетоносії – у пунктах базування

У морі перебувають п'ять бойових кораблів ворожого флоту (чотири – у Чорному та один – в Азовському). Ракетоносії російських окупантів заведені в пункти базування.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України, також інформуючи про таке:

✔️В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує зміцнення та обладнання своїх позицій підтягуючи на позиції резерви. Веде спостереження, не припиняє тиснути артилерійськими обстрілами та застосовує дрони.

В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

✔️Сили оборони надалі утримують позиції на лівому березі Дніпра завдаючи вогневого ураження противнику.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) ворог продовжує тероризувати цивільне населення Херсонщини, де наніс удари із застосуванням двох FPV-дронів та скинув з БпЛА різних модифікацій шість осколкових боєприпасів по населеному пункті Дніпровське. Обійшлося без постраждалих та руйнувань.

✔️За минулу добу окупанти здійснили 22 обстріли населених пунктів. По Херсону гатили 13 разів. Під обстрілами потерпали Тягинка, Антонівка, Іванівка, Микільське, Високе, Дніпровське Херсонської області, а також Очаків та Солончаки на Миколаївщині. Інформація про пошкодження уточнюється.

✔️Внаслідок злочинних дій ворога поранено шістьох цивільних. Пошкоджено дві адмінбудівлі, дві багатоповерхівки, більше двох десятків приватних будинків, близько півтора десятки автомобілів та лінію газопостачання.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 8 окупантів;
– 1 станція радіоелектронної боротьби;
– 1 радіолокаційна станція "Аістьонок";
– 4 одиниці авто-бронетехніки.

Знищено 3 спостережні пункти, пункт управління БпЛА та сховище озброєння і військової техніки.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки