13.12.2023

Атака дронів: наслідки чергового удару російських терористів по Одещині

Чергова атака ворожих дронів, що їх російські терористи напередодні ввечері запустили з тимчасово окупованого Криму по Одещині, була спрямована по об'єктах цивільної інфраструктури регіону.

Під прикриттям густого туману дрони заходили на удар як з акваторії Чорного моря, так і з напрямку тимчасово окупованої Херсонщини, повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

✔️Наша ППО збила всі дев'ять ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed-136/131».

✔️Один із збитих дронів впав на територію комунального авторемонтного підприємства в Одесі, спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Суттєвих руйнувань зазнали приміщення автомайстерні, знищено три автомобілі та пошкоджено 11 авто.

«Черговий мирний обʼєкт – територія нашого комунального підприємства з цивільним автотранспортом. На жаль, є постраждалі. Їм надається медична допомога. Проте ворогу не зламати ані Одесу, ані одеситів. Тримаємося!» – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов у своєму нічному зверненні з місця подій.

✔️Як раніше повідомлялося, внаслідок ворожої атаки поранено двох людей. Їх із травмами різного ступеня тяжкості доставили до лікарні.

За сьогоднішньою інформацією від Одеської обласної військової адміністрації, чоловіки продовжують лікування у медичних закладах міста. Стан в обох важкий. У 42-річного слюсаря авторемонтної комунальної установи зупинялося серце. Дякуючи лікарям, реанімація пройшла успішно.

Щодо другого постраждалого, 50-річного далекобійника з Донеччини, лікарі продовжують протишокову, антибактеріальну терапію. Чоловік знаходиться у блоці інтенсивної терапії опікового профілю.

✔️В Одеському районі уламками іншого збитого дрону пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. Люди не постраждали.

✔️Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. Правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Фото Сил оборони півдня та Одеської обласної прокуратури.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки