05.12.2023

Сили оборони півдня – про оперативну обстановку й новини бойової доби

В зоні відповідальності Сил оборони півдня України ворог намагається ущільнити свою оборону, продовжує тиск бомбардуваннями з використанням керованих авіаційних бомб різної потужності.

В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Але маневри ворожими силами та засобами тривають. Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові в оперативному зведенні також інформують про наступне:

✔️Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

✔️У морі – п'ять бойових кораблів ворожого флоту, з них чотири – у Чорному та один – у Азовському. Ракетоносії заведені в пункти базування.

✔️Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник наніс ракетний удар по місту Херсон, Криворіжжю та по відкритій території Березнегуватської громади Миколаївщини.

Завдав три авіаційні удари із застосуванням 26 керованих авіабомб в напрямку Кринок. Без жерт, пошкоджено сім будівель.

Наніс удар одним безпілотним літальним апаратом "Ланцет" та трьома FPV-дронами, а також зафіксовано скиди з БпЛА різних модифікацій 21 осколкових боєприпасів по населених пунктах Старосілля, Берегове, Золота Балка та Дніпровське. Жертв серед населення немає.

За минулу добу відбулось 15 обстрілів населених пунктів. По Херсону ворожі війська гатили дев'ять разів. Також під обстрілами перебували мешканці Антонівки, Інженерного, Новодмитрівки, Дніпровського та Садового.

Миколаївщині ворог продовжував нагадувати про свою присутність обстрілами по Очакову.

Внаслідок злочинних дій ворога загинув цивільний, п'ятеро отримали поранення. Пошкоджено шість багатоповерхівок, більше десятка приватних будинків, кінотеатр, дошкільний навчальний заклад, територію підприємства, притулок для тварин, газогін та цивільні автомобілі.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 41 окупантів;
– 9 гармат;
– 1 зенітно-ракетний комплекс "Оса";
– 1 станція радіоелектронної боротьби "Поле- 21";
– 4 БпЛА “Shahed-136”;
– 12 одиниць авто-бронетехніки;
– 1 човен.

Знищено пункт боєпостачання, спостережний пункт, пункт управління БпЛА та пункт управління зенітно-ракетного комплексу "Вітязь".

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки