23.10.2023

Вночі на Одещині збито 9 ворожих дронів-камікадзе (відео)

Минулої ночі російські терористи вкотре атакували Україну, застосувавши ударні безпілотні літальні апарти типу «Shahed-131/136», керовану ракету Х-59 та безпілотник невстановленого типу.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, «шахедами» противник атакував із півдня (мис Чауда, тимчасово окупований Крим), спрямувавши їх у різних напрямках – південні, східні та центральні регіони України. Ракету Х-59 застосовано із літака Су-34 з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, безпілотник невстановленого типу імовірно був запущений з північного кордону.

Завдяки успішній бойовій роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, усі повітряні цілі було знищено. Це: 13 апаратів «Shahed-131/136», одна ракета Х-59, один ударний БпЛА (тип не встановлено).

Дев'ять ворожих дронів з цього числа було збито на Одещині, один – на Вінничині, повідомило Оперативне командування «Південь». Загалом нічна атака російських окупантів ударними безпілотниками тривала понад три з половиною години. Терористи цілились по припортовій інфраструктурі Одещини. Заходили на удар вони переважно з моря, де їх і зустріли підрозділи протиповітряної оборони.

Уламками збитого дрона було пошкоджено дах складської будівлі об'єкта припортової інфраструктури в Одеському районі. Пожежу оперативно приборкали вогнеборці. Люди не постраждали.

На відео: бойова робота воїнів-зенітників повітряного командування «Південь» цієї ночі на Одещині.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки