17.10.2023

Сили оборони півдня: на бойовому чергуванні в морі ‒ ворожий підводний ракетоносій

На бойовому чергуванні в морі перебуває один російський підводний ракетоносій спорядженням до чотирьох ракет типу “Калібр”. Загалом вороже корабельне угруповання складають 10 одиниць.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Дев'ять кораблів знаходяться у Чорному морі, один ‒ в Азовському.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України, також проінформувавши про наступне:

✔️Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

✔️Противник протягом доби (з 7:00 до 7:00) наніс два авіаційні удари з використанням 14 керованих авіабомб по Бериславському району Херсонської області. Під ударом опинилися Козацьке, Одрадокам'янка, Тягинка, Веселе і сам Берислав. Внаслідок ударів пошкоджено чотири будівлі та лікарню. Жертв серед населення немає.

✔️Окупанти продовжують застосовувати осколкові боєприпаси скидаючи їх з дронів по населених пунктах правобережжя. За минулу добу зафіксовано сім таких скидів. Обійшлося без жертв.

✔️Спостерігаємо суттєве зменшення кількості і насиченості артилерійських обстрілів. За минулу добу ворожа артилерія працювала 12 разів, зафіксовано застосування близько 130 снарядів. В Антонівці пошкоджено два приватні будинки та газогін. Люди не постраждали.

✔️Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

‒ 51 окупант;
‒ 3 танки;
‒ 6 гармат;
‒ 1 одиниця автомобільної техніки;
‒ 2 човни.

Знищено ще один спостережний пункт.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки