17.10.2023

Нічний удар по Одесі: постраждав яхт-клуб, зруйновано будівлю школи вітрильного спорту

Вночі російські окупанти знову вдалися до ракетно-дронового терору південних регіонів України. З мису Чауда в тимчасово окупованому Криму ворог спрямував шість дронів-камікадзе типу "Shahed-136".

Безпілотники заходили на удар по Одещині з акваторії Чорного моря. Про це повідомили Сили оборони півдня України.

Всі шість дронів були збиті Протиповітряною обороною. Уламки одного з них впали одеський на яхт-клуб, де зруйновано будівлю школи вітрильного спорту та ангар зберігання майна, пошкоджено цивільні приватні катери та яхти.

Люди не постраждали.

Пізніше з літаків тактичної авіації було спрямовано ракету Х-59, яку Сили протиповітряної оборони знищили в небі над Миколаївщиною.

Як розповів директор одеської дитячої-юнацької спортивної школи №13 Вʼячеслав Кравченко, внаслідок нічної ворожої атаки вихованці залишились без основної своєї бази.

"Це було відділення дуже відоме не тільки в Україні, а у всьому світі, тому що нещодавно, декілька місяців тому, наша дівчинка Аліна Шаповалова стала чемпіонкою світу з вітрильного спорту. У цій школі займалось 150 дітей різного віку ‒ від шести до 18 років. Наразі в акваторії Чорного моря з відомих причин заняття не проводились, ми працювали на виїзді в інших локаціях як в Україні, так і за кордоном. Тут була основна наша база", ‒ цитує керівника закладу "Суспільне".

Директор також зазначив, шо зруйнована не тільки будівля школи, знищено багато човнів, яхт, катерів. "Я не знаю, як будемо все це відновлювати, це дуже велика печаль для нас. Чи придатна будівля для відновлення, мають сказати спеціалісти, а щодо відшкодування збитків, то розумієте, один дитячий човен коштує від трьох до 15 тисяч євро. Це дуже великі кошти, з якими нам допомагали і спонсори, і батьки, і міськрада. Суму ще будуть рахувати, я не думаю, що ми скоро можемо відновити увесь свій потенціал", ‒ сказав В'ячеслав Кравченко.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що росіяни продовжують використовувати складні траєкторії, комбінують удари, намагаючись виснажити системи ППО: "Прямували дрони з Кримського півострова, заходили на удар, як правило, з акваторії Чорного моря, але ускладнювали своїми маневрами виявлення. Проте наші сили захисту впорались, усі шість апаратів були знищені".

Фото Сил оборони півдня України.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки