16.10.2023

Директора одеського управління НАБУ тимчасово відсторонено від посади

Від виконання посадових обов'язків відсторонено директора Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Володимира Деуліна.

Про це повідомила сьогодні пресслужба НАБУ.

Посадовець відсторонений на час службової перевірки. Її причиною стала участь Володимира Деуліна у заході з нагоди Дня юриста, який проходив у Національному університеті "Одеська юридична академія", та отримання ним нагороди від президента цього вишу Сергія Ківалова. Результати перевірки обіцяють оприлюднити після її завершення.

Світлину з нагородження Володимира Деуліна Сергієм Ківаловим раніше оприлюднив сам університет.

Між тим, портал "ІНТЕНТ" нагадує: колишній народний депутат-регіонал Сергій Ківалов у 2004 році був звинувачений за участь у фальсифікаціях під час президентських виборів (за це отримав прізвисько "Підрахуй"). 18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей. У липні 2019 року було оприлюднено записи НАБУ, в яких йшлося про причетність політика до підкупу суддів Окружного суду.

У червні 2021 року детективи НАБУ провели обшуки в адміністративному корпусі НУ "Одеська юридична академія". Слідчі дії відбувалися в межах кримінального провадження про можливу розтрату бюджетних грошей в особливо великих розмірах під час ремонту приміщень вишу. Окрім того, Служба безпеки України оголосила про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України Тетяні Грабович, яка входить до складу топменеджменту центрального офісу "Роснафти" та публічно підтримує збройну агресію РФ. Раніше вона мешкала у Вінниці та була помічницею Сергія Ківалова.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки