09.10.2023

Обстановка на півдні України «залишається стабільно напруженою»

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі через потужний шторм згорнуто до двох одиниць. На бойовому чергуванні один підводний ракетоносій спорядженням до чотирьох ракет типу «Калібр».

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про таке:

🔸Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Продовжуються маневри силами та засобами, триває контрбатарейна боротьба.

🔸Протягом минулої доби противник наніс авіаційний удар із застосуванням двох керованих авіабомб по населеному пункту Берислав Херсонської області. Внаслідок удару поранено одну людину, зруйновано та пошкоджено шість будинків, будівлю навчального закладу та складську споруду на одному з підприємств.

🔸Окупанти продовжують наносити удари дронами та скидати осколкові боєприпаси з них по населених пунктах Херсонщини. Внаслідок підступного обстрілу церкви поранено двох вірянок.

🔸Протягом доби ворог здійснив 37 артилерійських обстрілів з використанням понад 180 снарядів, у тому числі сім обстрілів населених пунктів: Херсон, Антонівка та Понятівка.

Внаслідок обстрілів у Херсонському районі поранено ще 15 цивільних, в тому числі двох дітей, пошкоджено три багатоповерхівки, 9 приватних будинків, газогін, гараж, будівлю крамниці та дві одиниці автомобільної техніки.

🔸Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. Але з погіршенням погодних умов розвідування результатів ускладнено. Дані уточнюються.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки