03.10.2023

Сили оборони півдня ‒ про вороже корабельне угрупування, обстріли Херсонщини та втрати окупантів

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника.

Ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, продовжується переміщення сил та засобів.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про наступне:

🔸Корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості восьми одиниць (із них сім ‒ у Чорному та один ‒ в Азовському морях). Кораблі маневрують вздовж узбережжя РФ і тимчасово окупованої Автономної республіки Крим. Ракетоносії заведені в пункти базування.

🔸Противник наніс авіаційні удари із застосуванням крилатої ракети (ймовірно Х-59) по території підприємства в населеному пункті Миролюбівка Херсонського району.

🔸Продовжуючи активність тактичної авіації у Чорному морі, застосували дві керовані авіабомби в напрямку острову Зміїний.

🔸Окупанти продовжують далі тероризувати населення Херсонського району, скидаючи осколкові боєприпаси з дронів. Протягом минулої доби скинули чотири таких боєприпаси. На щастя, минулося без жертв та пошкоджень.

🔸Протягом доби ворог здійснив близько 70 артилерійських обстрілів з використанням 415 снарядів, у тому числі 10 обстрілів населених пунктів Херсонщини. Під обстрілами перебували мешканці Херсону, Золотої Балки, Велетенського, Тягинки, Чорнобаївки.

Внаслідок обстрілів загинув співробітник Нацполіції, ще одного поліцейського та п'ятьох цивільних поранено, знищено дві будівлі автоцентру пошкоджено 17 будинків та 43 одиниці автомобільної техніки.

🔸В районі населеного пункту Чкалове Бериславського району, внаслідок підриву на невизначеному вибуховому предметі загинула людина, знищено трактор. Також внаслідок підриву на невизначеному вибуховому предметі ще один цивільний дістав поранень в районі населеного пункту Хрещенівка.

🔸Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

‒ 17 окупантів;
‒ 3 гармати;
‒ 2 одиниці автомобільної техніки.

Знищено ще один польовий пункт боєпостачання.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки