03.10.2023

В Одесі впроваджено нову схему організації дорожнього руху на Миколаївській дорозі

Нова схема організації дорожнього руху розпочала діяти на Миколаївській дорозі в Одесі: тепер тут шість смуг замість п'яти. Про це повідомили сьогодні в Одеській мерії.

Також з'явилася спеціальна смуга для громадського транспорту, який відтепер не буде рухатися в потоці машин.

Як зазначив мер Геннадій Труханов, ці нововведення мають підвищити рівень безпеки дорожнього руху та пропускну здатність магістралі.

«Все це не спонтанне рішення. Це наша багаторічна робота щодо зміни пріоритетів розвитку вулично-дорожньої мережі міста, яку ми продовжуємо. І будемо продовжувати, аби, спираючись на європейські та світові норми, основним пріоритетом міста були пішоходи. А на другому місці – створення безперешкодного проїзду громадського транспорту», – додав міський голова.

Залежно від часу реверсні смуги та смуги громадського транспорту будуть працювати в той чи інший бік. Наприклад, зранку у бік міста буде працювати одна смуга громадського транспорту, по якій можливо переміщуватись згідно з ПДР також велосипедистам, та три смуги для іншого транспорту. У зворотньому напрямку в цей же час працюватимуть дві смуги.

Нагадаємо: відповідно до Правил дорожнього руху під час непрацюючих реверсивних світлофорів виїжджати на реверсивні смуги заборонено.

Фото, відео з Офіційного сайту Одеси.


Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки