09.10.2023

Протягом доби на фронті відбулось 37 бойових зіткнень, ‒ Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх в районах західніше Вербового Запорізької області.

Також українські воїни ведуть наступальні і штурмові дії на Бахмутському напрямку. Тут мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки. Наші захисники завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплюються на зайнятих рубежах та виснажують ворога.

Про це повідомили сьогодні в Генеральному штабі Збройних Сил України.

Оперативна обстановка на фронті ‒ у зведенні Генштабу ЗСУ.

Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, здійснюють обстріли не лише по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Протягом минулої доби відбулося 37 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 6 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ та цивільних об’єктів нашої держави.

Авіаційних ударів зазнали: Грабовське Сумської області; Костянтинівка Донецької області; Новоданилівка, Роботине, Оріхів Запорізької області; Берислав Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 90 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця” на Куп’янському напрямку наші захисники відбили 3 атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки ворога північніше Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив близько 15 невдалих атак в районах Авдіїївки, Мар’їнки, та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник наступальних або штурмових дій не проводив.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Підрозділи ракетних військ уразили 3 артилерійських засоби, 2 радіолокаційні станції, 2 райони зосередження особового складу та 2 склади боєприпасів противника.

Орієнтовні втрати противника минулої доби склали: 350 окупантів, 2 танки, 3 бойових броньованих машини, одна артилерійська система, 1 засіб протиповітряної оборони ворога та 2 автомобіля.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 станом на 09.10.23 орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 282630 (+350) осіб,
танків ‒ 4823 (+2) од,
бойових броньованих машин ‒ 9126 (+3) од,
артилерійських систем – 6706 (+1) од,
РСЗВ – 808 (+0) од,
засоби ППО ‒ 543 (+1) од,
літаків – 315 (+0) од,
гелікоптерів – 316 (+0) од,
БпЛА оперативно-тактичного рівня – 5190 (+0),
крилаті ракети ‒ 1530 (+0),
кораблі /катери ‒ 20 (+0) од,
підводні човни ‒ 1 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 9113 (+2) од,
спеціальна техніка ‒ 959 (+0).

Дані уточнюються.

Вірте у Збройні Сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Фото з ФБ-сторінки Генштабу ЗСУ.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки