28.09.2023

Сили оборони півдня України: «Обстановка залишається стабільно напруженою»

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника та ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Триває контрбатарейна боротьба, ворог продовжує активно застосовувати тактичну авіацію.

Про це повідомили сьогодні Сили оборони півдня України.

Військові також інформують про наступне:

🔸Корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості восьми кораблів, із них сім – у Чорному та один – в Азовському морях. В море виведений надводний ракетоносій «Циклон», спорядження якого передбачає вісім «Калібрів».

Будьте обережні і обачні. Дослухайтеся до сигналів повітряних тривог.

🔸Протягом ночі ворог атакував південні та центральні області України з південно-східного напрямку, з району Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (тимчасово окупований Крим) ударними безпілотниками.

У зоні відповідальності Сил оборони півдня нашою ППО були знищені 34 дрони-камікадзе типу «Shahed-136/131»: 20 – над Миколаївщиною, 11 – над Кіровоградщиною, три – над Одещиною.

Внаслідок падіння уламків збитих БпЛА подекуди спалахувала суха трава й чагарники, на Миколаївщині в одному з сіл пошкоджено господарчу споруду, сталися пошкодження лінії електропередач.

Люди не постраждали.

🔸По Миколаєву вночі ворог наніс ракетний удар. Влучання в об’єкт інфраструктури на околицях міста. Внаслідок цього сталося займання сухої трави, яке оперативно ліквідовано. Постраждалих немає.

🔸За минулу добу ворог здійснив три авіаційні удари із застосуванням 17 керованих авіабомб у райони населених пунктів Бериславського району Херсонщини. Під бомбардуванням опинилися Бургунка, Ольгівка, Миколаївка. Зруйновано кілька приватних будинків.

🔸Всього за добу ворог здійснив близько 100 артилерійських обстрілів з використанням понад 650 снарядів, у тому числі 18 обстрілів населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини.

🔸Потужно обстріляно вночі сам Херсон, також потерпали місцеві мешканці в Дніпровському, Широкій Балці, Антонівці, Ромашковому та Очакові. Внаслідок обстрілів один цивільний загинув, ще одного поранено, пошкоджено 13 будинків, дві складські будівлі, господарчу споруду, гараж та газогін.

🔸В районі населеного пункту Зміївка Бериславського району внаслідок підриву на невизначеному вибуховому предметі загинув чоловік, понівечено трактор.

🔸Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 11 окупантів;
– 3 гармати;
– 2 БТР-82А;
– 3 розвідувальні безпілотні літальні апарати типу «ZALA» та «Орлан-10»;
– 1 човен;
– 2 одиниці автобронетехніки.

🔸Рівень ракетної небезпеки залишається високим.

Через штормову погоду в Чорному морі підсилюється і мінна загроза. Від узбережжя треба триматися подалі.

🔸Також високим є показник підриву на мінах на суходолі. Пам’ятайте про заходи безпеки і неприпустимість самостійного обстеження чи переміщення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів.

Інформагентство «Вікна-Одеса»

ОДУВС
Реклама альбомов 300
Оцифровка пленки